Pages

.

Shigatsu wa Kimi no Uso

Képtalálat a következőre: „Shigatsu wa Kimi no Uso cover”

14 éven felülieknek ajánlott!

Talán már sokatok ismeri az ikonikus cseresznyefavirágos gifeket,az idilli táj rajzokat és a szőke szépséget a rózsaszín hegedűtokkal.És most megvan.az anime amihez ez mind tartozik.Maga a grafika és a zenei műfaja vett rá arra,hogy belekezdjek ebbe a történetbe.A sok fantasty után felüdülés egy hétköznapi problémákat bemutató történetet látni.A zenei része miatt különösen jónak mondható történetről beszélünk.Aki ült már végig komoly zenei koncertet az pontosan tudja,hogy miről beszélek.Az a plusz,amikor hirtelen az unalomból valami érdekes lesz.Igaziból bármilyen zenei műfajban érezhető ez.Ezt különösen átadja az anime.Ugyan akkor azt is,hogy a komoly zene képviselői,a "nagy művészek" nem képesek elviselni a formabontó megnyilvánulásokat.Ez személyes tapasztalatom is.Egy komoly zenei művész személyisége háttérbe szorul az előadás során.A kottától valóban nem térhetnek el.Ha az le van írva,akkor úgy is van.Az anime szerelmi szála viszont gyönyörű volt.Pontosan ilyen érzés beleszeretni valakibe aki totálisan az ellentéted,ráadásul miatta meg is változol.A főszereplő jellemfejlődése is igazán érdekes.

Arima Kousei kiváló zongorista volt kiskorában. A híres, fiatal győztes, aki sorra nyerte a versenyeket. Ám egy nap, az édesanyja halála utáni időpontra kitűzött versenyen egy ponttól nem tudott tovább játszani – a hangok eltűntek, és csak a sötétség maradt számára. A történet fonalát ezután 3 évvel vesszük fel, amikor Kousei már 14 éves gimnazista. Az első pár percben megismerjük az egyik barátját, Sawabe Tsubakit, aki már az első epizódban sikeresen kiüti Kouseit egy baseball-labdával. Neki köszönhetően ismerjük meg a sorozat másik főszereplőjét, Miyazono Kaorit. Ő Kousei-jel ellentétben most is aktív zenész, tehetséges hegedűművész. Vidám, már-már kislányosan gondtalan lány, bár majdnem-tundere egyéniségéhez híven kicsit erőszakos is. Szerelmes a hegedűbe, és szerelmes a zenébe is. Az anime a kettejük kapcsolatát követi végig – valamint Kousei vívódását, vajon újra zongora elé mer-e ülni.(Animeaddicts)


Részek Online:

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész
13.rész
14.rész
15.rész
16.rész
17.rész
18.rész
19.rész
20.rész
21.rész
22.rész
OVA
(Anime Sekai fordítása)

Képtalálat a következőre: „Shigatsu wa Kimi no Uso”Kapcsolódó képKéptalálat a következőre: „shigatsu wa kimi no uso anime”

No comments:

Post a Comment